top of page

SAMEKS Temmuz 2019


Müsiad tarafından yayınlanan ;2019 yılı Temmuz ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS (SATINALMA MÜDÜRLERİ)Bileşik Endeksi, bir önceki aya göre 2,8 puan azalarak 43,7 değerine gerilemiştir.


Endekste gözlenen bu azalışta hizmet endeksinin önceki aya göre 3,7 puan azalarak 43,1 puana gerilemesi etkili olurken, sanayi endeksi de 1,4 puan azalarak 46,4 seviyesine gerilemiş ve azalışını sürdürmüştür.


Her iki sektöre yönelik girdi alımlarının 50 referans değeri üzerindeki seyrini sürdürmesi, firmaların önümüzdeki döneme ilişkin olumlu beklentilerini koruduklarına işaret etmektedir. Sanayi sektöründe yeni siparişlerin zayıf seyrini sürdürmesi üretimi olumsuz etkilemeyi sürdürürken, hizmet sektöründe de iş hacmindeki ivme kaybının devam ettiği görülmektedir. Böylece 50 referans değerinin altındaki seyrini Temmuz ayında da sürdüren SAMEKS Bileşik Endeksi, reel sektöre yönelik zayıf görünümün sürdüğüne işaret etmiş ve yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme verileri için olumsuz bir görünüm arz etmiştir.


Tüm metin




18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.

12 Aralık 2019- Yeşilköy - İstanbul Günaydın herkese hayırlı sabahlar Bugün bir başlık ve ufak bir yorum yaparak başlamak isterim; “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.” Yani İnsan hafızasının eksikliğ

bottom of page