top of page

DEVLET DESTEKLERİ YENİDEN YAZILMALI VE KAMU YARARI GÖZETİLMELİ !

Güncelleme tarihi: 25 Ağu 2019


Yurt içi, yurt dışı fuar destekleri, Pazar araştırması desteklerini de sayabiliriz; bunların dışında verilen tüm desteklerin etkin olmadığını ve israf boyutuna ulaştığını artık mevzuatın yeniden elden geçirilme zamanı geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.


Birazda artık teşvik yorgunu bir ülke haline geldiğimizi de kabul etmeliyiz.


Türkiye’nin pazar çeşitliliğine vurgu yaptık, nerede ise her yerdeyiz ; pazar çeşitliliğinden önce ürün genişliğine ve ardından seçilecek birkaç konuda ürün derinliğine ihtiyacı vardır bu ülkenin! Bunun için o konularda uzman yetişmiş insan derinliğine, ham madde, ara mamul üretimine ihtiyaç vardır.


Bu yüzden etkin kullanılamayan bu destek kaynaklarının eğitim, altyapı, teknoloji ve üretime aktarılması gerekmektedir.


Çalışandan vergi alıp işverenin yurtdışındaki mağazanın kirasını ödeyip işletmenin kar marjını arttırmak ülkeye hiçbirşey katmaz... Bu şekilde bir teşvik mantığında hiçbir kamu faydası yoktur.

İstihdamı, üretimi, teknolojiyi ve genel insan kalitesini artırmaya yönelik olmayan hiçbir teşvik faydalı değildir, böyle teşviklerin verilmesi adil de değildir, devlet kaynağı tabana yayılmaz ise bir işe yaramaz..



.


114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.

12 Aralık 2019- Yeşilköy - İstanbul Günaydın herkese hayırlı sabahlar Bugün bir başlık ve ufak bir yorum yaparak başlamak isterim; “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.” Yani İnsan hafızasının eksikliğ

bottom of page