top of page

TOO MANY CHIEFS, NOT ENOUGH INDIANS.

Güncelleme tarihi: 17 Ağu 2019


Bir Amerikan atasözü İle güne başladık; şef çok ama yeteri kadar çırak yok.. Tüm kültürlerde özellikle ülkemizde bu atasözünün muadili bir çok deyiş var; en sevdiklerimi paylaşmak isterim.

* Sen hacı ben hacı kim olacak boyacı

* Sen dede ben dede bu atı kim tımar ede

* Sen ağa ben ağa bu unu kim eleye...


Bu sözler doğuştan genlerimize işlenmiş sözler midir! yoksa atalarımızın sözünü çok mu dinliyoruz bilmem ama; geçen gün elime geçen bir rapordan bir bölümü sizinle paylaşmak istedim (Ticaret Bakanlığı raporu istatistikler dünya ticaret örgütü ve OECD tarafından hazırlanan küresel rekabet raporundan olup, raporda 144 ülke değerlendirilmiş)


Tabloya ilk baktığınızda en dikkat Çekici istatistik “İş gücü piyasası etkinliği“ 144 ülke arasında 126. Sıradayız; işte bu ülkenin temel sorunu burada; bu verimliliği artırmadan; hacılar boyacı olmadan; dedeler at tımar etmeden; ustalar arada salata yapmadan; ağalar un eleyip ekmek yapmadan tüm yazılanların boşa gideceği aşikadır.


Güzel bir hafta sonu olsun...


Selçuk Şağban





202 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.

12 Aralık 2019- Yeşilköy - İstanbul Günaydın herkese hayırlı sabahlar Bugün bir başlık ve ufak bir yorum yaparak başlamak isterim; “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.” Yani İnsan hafızasının eksikliğ

bottom of page