top of page

YAZ BİTTİ HERKES SAHAYA İNSİN!


09 Eylül 2019 tarihli yazım / Yeşilköy - İstanbul


Bir yaz daha bitti; iki uzun bayram tatili, yıllık izinler, mazeretler... Ulus olarak tembelliğe alışık bünyelerimizi dinlendirdik. Herkes şimdi yerinden kalksın sahaya insin!


Geçen bir haftada balık sezonu, fındık sezonu açıldı; yaz boyunca 5000 firmamız; firma tarihinde ilk kez ihracat yaptı; bir o kadar firma da bu yılki ilk ihracatlarını yazın yaptılar. Bu 10.000 firmanın işlerinin sürekliliği ve düzenli ihracat için desteğe ihtiyaçları olduğu aşikar; eminim çok büyük kısmında dış ticaret departmanı yok; dış ticaret elemanları yeni veya donanımsız; işte Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu başta olmak üzere ilgili sivil toplum örgütlerinin tüm uzmanların sahaya inmesi firmalara dış ticaret danışmanlığını bir sonraki yaza kadar devam ettirmesi gerekiyor.


Usulen ziyaretler ile değil, kendini adayarak ve samimi; bir kez ziyaret değil firma İle uzun süreli hareket ederek; bilgilendirme adına değil, uygulamayı göstererek bu iş yapılmalıdır.


Devlette süreklilik esastır ve işler kalmaz ama sahada ihracatçının kendini güvende hissetmesi için sahada yanında birini görmesi İyi bir başlangıç olacaktır. Yazılan mevzuatların uygulamasını sahada görmedikten sonra bürokrasinin etkin işlemesinden söz edemeyiz. Yetişmiş uzmanlar ofiste değil sahada değerlidir.


Ofisteki işler biraz beklesin, sahaya inin sizi karşısında gördüğünde çok heyecanlanacak yüzlerce insan olduğunu göreceksiniz.


2019 - 2020 eğitim ve öğretim yılının geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını temenni ederim.


Gezen tilki yatan aslandan iyidir.


Selçuk Şağban


56 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.

12 Aralık 2019- Yeşilköy - İstanbul Günaydın herkese hayırlı sabahlar Bugün bir başlık ve ufak bir yorum yaparak başlamak isterim; “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.” Yani İnsan hafızasının eksikliğ

bottom of page